המדריך המלא של שגרירות ארה"ב

המידע שלהלן נלקח מתוך האתר הרשמי של הקונסוליה האמרקאית.

עובד ממשרדנו עבר השתלמות והדרכה בשגרירות ארה"ב בת"א בנושא.

כל אזרח ישראלי בין הגלאים 14-80 שמעוניין להוציא ויזה לארה"ב נדרש להגיע לראיון בקונסוליה.

המטרה שלכם וגם שלנו שתגיעו מוכנים לראיון עם כל המסמכים הרלוונטים.

לשם כך השגרירות האמריקאית בנתה שני אתרי אינטרנט שבאמצעותם מבצעים שלוש פעולות:

1.מילוי טופס DS-160

2.קניית אגרה,באמצעות כרטיס אשראי מתאים.

3.תיאום ראיון בשגרירות ארה"ב.

עלות האגרה נכון להיום $140 וכוללת את משלוח הדרכון מהקונסוליה לביתכם.

להלן סדר הפעולות שצריך לעשות:

לוודא שיש לכם דרכון בתוקף לפחות ל 6 חודשים.

1.כניסה לאתר האינטרנט של הקונסוליה, ולמלא את טופס DS-160.

2.כניסה לאתר - המיועד לאזרח ישראלי - כדי לקנות את האגרה ובמהשכו ניתן גם לתאם ראיון.

3.להצטלם - בכל חנות צילום. לבקש שתי תמונות בגודל 5*5 ברקע בהיר..

4.איסוף מסמכים אישיים.

5.להגיע לשגרירות עם כל החומר בתאריך שנקבע.

להלן פירוט המסמכים שעליכם להביא לראיון.

מסמכי חובה שצריך להביא לשגרירות:
 
  1. דרכון בתוקף.לחצי שנה לפחות.
  2. אגרה משולמת דרך האתר  (נכון להיום כ- 600 ₪ ) .
  3. דף אישור הזמנה לראיון .
  4. טופס DS-160 זה הטופס החדש. 
  5. שתי תמונות בגודל 5X5 ברקע לבן . 
בהעדר אחד מהמסמכים הנ"ל,לא תורשו להיכנס לקונסוליה. 
 
מסמכים נוספים שצריך להביא לראיון:
 
רצוי להביא כל מסמך שמוכיח כי יש לכם מוטיבציה (קשרים חזקים)לחזור לישראל:
 
  1. אישור ממקום העבודה. 
  2. תלושי משכורת לשכירים  / אישור מרואה חשבון לעצמאים.
  3. אישור לימודים ממוסד השכלה בארץ.
  4. אישור מהבנק המעיד על יכולת כלכלית.תדפיס עו"ש או פירוט חסכונות וכדומה. 
  5. כל מסמך המאשר כי אתם בעלי רכוש ונכסים בארץ.כגון:בית,עסק,רכבים וכ"ו
  6. למי שיכול מכתב מבן משפחה בארה"ב שמזמין אתכם לביקור.
  7. לפנסיונרים:יש להביא מסמכים מביטוח לאומי / קצבת זקנה או מסמך המעיד על הכנסות.
  8. לצעירים: צו גיוס או כל מסמך המעיד על זימון לצבא או לשירות לאומי.
  9. לחיילים בשירות סדיר,או לקראת שיחרור:מסמך מהשלישות שמאשר את שירותכם בצ.ה.ל. 
 התהליך בשגרירות יכלול מסירת טביעות אצבע ויארך כשעתיים..
הזכאים לויזה יקבלו את דרכונם עם מדבקת הויזה, ותוך מספר ימים הדרכון יישלח אליכם באמצעות חברת UPS
 
 
בהצלחה לכולם.

 להלן דף מידע מתוך האתר הרשמי של הקונסוליה

  איך מתחילים בתהליך הבקשה לוויזה שלא למטרת הגירה
  • מועמד צריך את הפרטים הבאים לפני שהוא יכול לקבוע פגישה:
    • מספר דרכון בתוקף של כל מועמד.
    • הוכחה על תשלום אגרת ויזה עבור כל מועמד (ניתן לרכוש "אגרת ויזה" באתר הקונסוליה או בדואר ישראל).
    • הגשת בקשה אלקטרונית לוויזה שלא למטרת הגירה, מספר אישור (ברקוד) DS-160, עבור כל מועמד. (השלב הסופי לאחר מילוי טופס DS-160 הוא הדפסה של דף האישור עם הברקוד שמופיע על גבי המסך.)
    • ייתכן שיידרש מידע נוסף, לפי סוג הוויזה המבוקשת. למשל, יש לכלול גם:
      • מספר SEVIS מטופס I-20 עבור ויזת סטודנט (Fs ו-Ms) או טופס DS-2019 עבור ויזה של חילופי מבקרים (J) (הארגון המממן יזין את שם המועמד הראשי במערכת SEVIS וכן את השמות של כל בני המשפחה שמתכננים לנסוע עם המועמד הראשי כדי ליצור את מספר SEVIS הדרוש בטופס I-20 או בטופס DS-2019. כל בן משפחה צריך לקבל טופס DS-2019 בנפרד עם מספר SEVIS משלו.)
      • מספר הזמנה מטופס I-797 עבור כל הוויזות לעובדים זמניים (H, L, O, P, Q, R) (אנשים יחידים יכולים להגיש בקשה לוויזה של עובד זמני רק אחרי שעובדים אמריקאים הגישו הזמנה I-129 וה-USCIS אישר אותה. לאחר מכן ינפיק ה-USCIS טופס I-797 עם מספר קבלה של האישור. מספר הקבלה נדרש כדי לקבוע פגישה באמצעות שירות זה.)

טפסים לוויזה שלא למטרת הגירה

  • DS-160
    • טופס DS-160, בקשה אלקטרונית לוויזה שלא למטרת הגירה, הוא בקשה של ויזה שלא למטרת הגירה. טופס DS-160 נשלח למשרד החוץ באופן אלקטרוני דרך האינטרנט. פקידי הקונסוליה משתמשים בנתונים שהוכנסו בטופס DS-160 כדי לעבד את בקשת הוויזה, ויחד עם הראיון האישי, הם קובעים אם המועמד זכאי לקבל ויזה שלא למטרת הגירה. (השלב הסופי לאחר מילוי טופס DS-160 הוא הדפסה של דף האישור עם הברקוד שמופיע על גבי המסך.)
    • https://ceac.state.gov/genniv/
    • יש למלא את טופס הבקשה DS-160 באנגלית בלבד. יש לוודא שכל הנתונים בטופס נכונים.
    • זהירות!!! מועמדים שלא ממלאים את טופס DS-160 באנגלית, או שבוחרים מין לא נכון בטופס, יידרשו לערוך את הטופס או להגיש טופס חדש.
    • שאלות נפוצות לגבי טופס DS-160
    • האם אוכל לקבל עזרה במילוי טופס DS-160? אני לא יודע מה להכניס בשדה מסוים. אני לא מצליח להעלות תמונה שלי. אני לא מקבל הודעת אישור בדוא"ל. אני לא מצליח להדפיס את דף האישור.
    • אנו מספקים מספר שירותים נפרדים התומכים בתהליכי הוויזות, כולל מידע וקביעת פגישות. עם זאת, אין באפשרותנו לייעץ או לעזור לך במילוי טופס DS-160, שנמצא באתר של משרד החוץ האמריקאי (Department of State), מכיוון שאנו לא מפעילים את השירות הזה והוא אינו משולב במערכת שלנו. ניתן למצוא תשובות לשאלות נפוצות לגבי טופס DS-160 בכתובת:
      http://travel.state.gov/visa/forms/forms_4401.html.
 
דרישות לתמונות
בבואכם לראיון האישי, עליכם להצטייד בשתי תמונות זהות כמתואר להלן.
 
התמונות
  • חייבות להיות בדיוק 5 ס"מ x 5 ס"מ.
  • חייבות להיות על רקע לבן או בהיר.
  • חייבות להיות ברורות ו/או באיכות טובה.
  • חייבות להציג את כל חזית הפנים (כאשר שתי האוזניים גלויות).
  • חייבות להיות מצולמות לא יותר מ-6 חודשים לפני הגשת הבקשה.
  • יכולות להיות בשחור/לבן או בצבע.
כיסוי ראש מותר בתנאי שפניו של מגיש הבקשה חשופים לגמרי. ללא משקפי שמש
 
     

 

 כל המועמדים לויזה נדרשים למלא את טופס הבקשה הנקרא: 160-DS באתר שכתובתו:https://ceac.state.gov/genniv  יש להדפיס את דף האישור של הטופס ולהביאו לראיון בשגרירות. כל מועמד לויזה נדרש למלא טופס בקשה משלו.

 

כל המועמדים לויזה מעל גיל 14 ומתחת לגיל 80 נדרשים לקבוע מועד לראיון עם קונסול אמריקאי. הראיונות מתקיימים בקביעת תור מראש בלבד. השגרירות לא תקבל מועמדים ללא הזמנה. ניתן לקבוע מועד לראיון באתר שכתובתו:  http://telaviv.usvisa-info.com

 

מועמדים לויזה מתחת לגיל 14 ומעל גיל 79 

מועמדים לויזה בקבוצת גיל זו אינם נדרשים להגיע לראיון אישי. לאחר השלמת תהליך התשלום יש למסור את הבקשה לויזה ואת המסמכים הנלווים לסניף חברת UPS הקרוב אליכם. חברת UPS תחזיר את הדרכון לבית המועמד לויזה ללא תשלום נוסף. חברת UPS תמסור את הדרכון והמסמכים לשגרירות לאישור הויזה. בסיום התהליך, חברת UPS תחזיר את הדרכון לבית הלקוח.

אם הנך הורה או בן משפחה מקרבה ראשונה של מועמד לויזה מתחת לגיל 14 או מעל לגיל 80 ובכוונתך להגיש בקשה לויזה עבור עצמך, באפשרותך להוסיף את המועמד הפטור מראיון לתור שקבעת עבורך. בעת הגעתך לשגרירות לראיונך האישי, תוכל להגיש את הבקשה לויזה של המועמד הפטור מראיון. 

מועמדים שרשאים לשלוח את מסמכי הבקשה באמצעות משלוח לקונסוליה, במקום להגיע אישית, חייבים לעמוד בתנאים הבאים מבחינת גיל:

  • ילדים מתחת לגיל 14, שלפחות אחד מההורים שלהם מחזיק בויזה נוכחית או קודמת לארה"ב, או שיש ברשותו דרכון שעונה על התנאים של תכנית הפטור מויזה (VWP).
  •  יש לכלול בבקשה לויזה העתק של הויזה/ויזות של הורי המועמד ומכתב החתום על ידי שני ההורים, המאשר את הוצאת הויזה לילד/ה. 

במקרים בהם לשני ההורים אין ויזה בתוקף והילד/ה טס עם מישהו אחר (סבים וכדומה) יש לצרף לבקשה את הדברים הבאים:

  •  צילומים של העמוד הראשון בדרכונים של שני ההורים.
  • צילום של הויזה של האדם שטס עם הילד/ה.
  • מכתב הסכמה משני ההורים המצהיר כי הם מודעים לכך שהילד/ה טס/ה לארה"ב.

הערה חשובה: לקונסול האמריקאי שמורה הזכות להזמין כל מועמד לויזה לראיון אישי לאחר העיון בבקשה לויזה.  

לפני מסירת המסמכים לחברת UPS יש לוודא שתשלום האגרה לויזה עודכן במערכת. ניתן לעשות זאת בדרך הבאה:

  • עבור אגרות ששולמו באמצעות המערכת האוטומטית של מוקד הפניות: לאחר שהשלמתם את תהליך התשלום במערכת האוטומטית, רשמו בפניכם את מספר אישור התשלום. כעת באפשרותכם להמשיך את תהליך הרישום בעצמכם באופן מקווןבמערכת קביעת התורים.
  • עבור אגרות ששולמו במזומן בדואר ישראל:אנא המתינו יום עסקים אחד לפני וידוא התשלום. ניתן להשלים את תהליך הרישום בעצמכם באופן מקווןבמערכת קביעת התורים.

כיצד לקבוע מועד לראיון

על מנת לקבוע מועד לראיון יש לעקוב אחר השלבים הבאים:

  • שלב ראשון – יש למלא את טופס הבקשה (160-DS) בכתובת: ceac.state.gov/genniv/
    עליך למלא את הטופס לפני שתוכל להמשיך לשלב הבא. רשום לפניך את קוד הזיהוי של הטופס, הנמצא בפינה הימנית – למעלה. מספר זה יהיה נחוץ לך בעת קביעת המועד לראיון.

הערה חשובה: ניתן לבצע שינויים בטופס הבקשה (160-DS) אך ורק לפני הגשת הטופס באופן אלקטרוני. אנא ודא כי המידע שהקלדת בטופס הבקשה הינו מדויק ונכון לפני ההקלקה על הכפתור "חתום והגש". על מנת לבצע שינויים בטופס בקשה שעוד לא הוגש, העזר באפשרות "העלה טופס בקשה שלא הוגש". תוכל להעזר באפשרות זו לא יאוחר מ – 30 ימים מהיום בו התחלת למלא את טופס הבקשה. לחילופין, באפשרותך לשמור את טופס הבקשה למחשבך האישי או לאמצעי לאחסון נתונים. במקרה זה, מערכת ה- CEAC תיצור קובץ *.DAT, אשר תוכל לפתוח בשלב מאוחר יותר בכדי להמשיך למלא את טופס הבקשה שלך.

  1. שלב שני – יש לקבוע את התור(ים) לראיון באתר האינטרנט או באמצעות מוקד הפניות.
  2. בכניסה למערכת תתבקש לבחור את אופן קבלת הדרכון: איסוף הדרכון מאחד מסניפי חברת UPS או קבלת הדרכון לכתובת לבחירתך.
  3. תתבקש לשלם את האגרה לויזה. ניתן לשלם בכרטיס אשראי או באמצעות הורדת שובר לתשלום האגרה בדואר ישראל.
  4. אם תבחר לשלם בכרטיס אשראי (ויזה, מסטרקארד או אמריקן אקספרס), תוכל לשלם ישירות דרך אתר האינטרנט או באמצעות מוקד הפניות ולהמשיך לקביעת התור באופן מיידי.
  5. אם אתה מעדיף לשלם במזומן, מערכת קביעת התורים תייצר עבורך שובר לתשלום בהתאם לסוג הויזה שאליה אתה מגיש. על השובר יצויין הסכום לתשלום. יש להדפיס את השובר, להתנתק ממערכת קביעת התורים, לגשת לאחד מסניפי דואר ישראל ולשלם את האגרה. לאחר התשלום, תקבל מבנק הדואר קבלה שעליה יופיע מספר אישור תשלום. תצטרך להמתין ליום העסקים הבא לפני קביעת התור לראיון. לאחר מכן, תוכל להכנס למערכת קביעת התורים ולהכניס את מספר אישור התשלום לשדה המיועד לכך.
  6.  לאחר הכנסת קוד הזיהוי של טופס הבקשה (160-DS) שלך, תוכל להמשיך לטבלת התורים.
  7. באפשרותך לבחור את התאריך לראיון הנוח ביותר עבורך. 

המסמכים הדרושים להגשת הבקשה

כל בקשה לויזה, ללא קשר לגיל המועמד, צריכה להכיל את המסמכים הבאים:

  1.  דף אישור על מילוי טופס הבקשה -DS-160 (CEAC) . לאחר שסיימת למלא את טופס הבקשה ולהגישו בצורה מקוונת בכתובת: http://usvisa-info.com/he-IL/selfservice/ss_country_welcome , מערכת ה – CEAC תיצור דף אישור ובו קוד זיהוי ייחודי. מספר זה חיוני לתהליך הויזה. לתהליך מהיר ויעיל, אנו ממליצים בחום להדפיס את דף האישור באמצעות מדפסת לייזר. מדפסות דיו עשויות לגרום לברקוד שעל דף האישור להיות בלתי קריא, מה שעלול לעכב את תהליך הויזה ולהאריך את זמן ההמתנה בשגרירות. במקרים בהם טפסי הבקשה לא מולאו בקפידה, הבקשה תוחזר למגיש הבקשה ללא טיפול.
  2. מכתב הזמנה לראיון.
  3.  תמונה צבעונית בגודל 5 ס"מ X 5 ס"מ על רקע לבן. התמונה חייבת להיות ברורה ובאיכות טובה.
  4. דרכונים קודמים ודרכון נוכחי (בתוקף).
  5. מסמכים נוספים: יש לצרף לכל בקשה לויזה מסמכים נוספים בהתאם לסוג הויזה. לפרטים נוספים, בחר את סוג הויזה הרלוונטי לגביך מרשימת סוגי הויזות משמאל. 

המסמכים הדרושים להגשת בקשה עבור מועמדים מתחת לגיל 14:

בנוסף למסמכים שהוזכרו לעיל, יש לצרף לבקשות לויזה עבור מועמדים מתחת לגיל 14 את הדברים הבאים:

  • צילומי הויזות התקפות של שני ההורים.
  • במידה ולשני ההורים אין ויזה לארה"ב, יש לצרף צילומים של 3 תלושי משכורת אחרונים של ההורים וצילומים של הדרכונים שלהם. כמו כן, יש לצרף צילום של הויזה התקפה של האדם המלווה את הילד/ה ומכתב הסכמה משני ההורים המצהיר כי הם מודעים לכך שהילד/ה טס/ה לארה"ב.

הערה חשובה: נא לא לשלוח דיסקים עם קבצים של תמונות או מסמכים אחרים. אין באפשרותינו לפתוח את הקבצים הללו ולכן, נאלץ להשליך אותם בעת קבלתם. 

  • אם הנך אזרח/ית אמריקאי/ת, יתכן כי ילדך זכאי לאזרחות אמריקאית. עליך לבדוק את זכאותו של ילדך לאזרחות אמריקאית במחלקה לאזרחים אמריקאיים בשגרירות ארה"ב לפני שתגיש עבורו את הבקשה לויזה. לבקשה לויזה של ילדך עליך לצרף מכתב ובו התשובות לשאלות הבאות:
  • אם הורה אחד או יותר הוא אזרח אמריקאי - האם הורה זה חי בארה"ב לפחות 5 שנים, כאשר לפחות שנתיים מתוכן היו אחרי גיל 14?
  • אם שני ההורים אזרחים אמריקאיים, האם אחד מהם גר בארה"ב לפחות יום אחד?

אם ילדך אינו זכאי לאזרחות אמריקאית באופן אוטומטי, דרך הוריו, ענה על השאלות הבאות:

  • האם אתה מגיש כעת בקשה להתאזרחות מהירה (Expeditious Naturalization) עבור ילדך באמצעות סבו/סבתו?
  • האם נקבע עבורכם תאריך לפגישת התאזרחות? 

תעריפי האגרה לויזה

תעריף האגרה לויזה משתנה בהתאם לסוג הויזה:

  • ויזות מסוגים: B1/B2, F, J : 160$
  • ויזות מסוגים: H, L, O, P, R : 190$
  • ויזת E : 270$ 

החזרת דרכונים

הדרכונים עם הויזות יוחזרו באמצעות חברת UPS בהתאם לבחירתך בעת קביעת התור לראיון. האפשרויות לקבלת הדרכון בחזרה הנן:

  • איסוף עצמי של הדרכון מאחד מסניפי חברת UPS (נמל תעופה בן גוריון, חיפה ובאר שבע). מידע נוסף בנוגע לכתובות המדויקות של סניפי האיסוף ניתן למצוא באתר שכתובתו: http://telaviv.usvisa-info.com. כאשר הדרכון יהיה מוכן לאיסוף, תקבלו הודעה בדוא"ל.
  • משלוח הדרכון לכתובת לבחירתך. במקרה זה, יש לציין את כתובת מקום העבודה או הבית שאליה ישלח הדרכון. הדרכון יגיע אליכם תוך 5 ימי עבודה.

חברת UPS לא תאסוף דרכונים מבית הלקוח, אלא תבצע משלוחים לשגרירות ומהשגרירות לבית הלקוח בלבד. מועמדים לויזה שצריכים לשלוח את דרכונם לשגרירות, נדרשים למסור את הדרכון לאחד מסניפי UPS בעצמם או באמצעות צד שלישי. 

כיצד אוכל לעקוב אחר מצב הדרכון שלי?

באפשרותך לעקוב אחר מצב הדרכון שלך באחת מהדרכים הבאות:

  • באופן מקוון, באמצעות אתר האינטרנט (7X24)
  • בטלפון, באמצעות המערכת הקולית (7X24)
  • בעזרת נציג שירות  

מרכזי השירות של חברת UPS:

נמל תעופה בן גוריון

באר שבע

חיפה  

הגשת בקשה לראיון חירום

ניתן להגיש בקשה להקדמת הראיון אך רק לאחר שנקבע התור לראיון במועד הזמין הראשון. אם אתה זקוק למועד ראיון מוקדם מהמועד הזמין הראשון, עקב מקרה חירום, עליך ליצור קשר עם השגרירות באמצעות דוא"ל.  

שגרירות ארה"ב בתל אביב מזרזת מספר מוגבל של תורים לראיון ורק מהסיבות הבאות:

  • מקרה חירום רפואי הכרוך בסכנת חיים ומצריך טיפול במוסד רפואי אמריקאי.
  • ביקור קרובי משפחה החולים אנושות/הנמצאים בסכנת חיים.
  • סטודנטים ומועמדים לויזת חילופי מבקרים (ויזות F, M, J ) שלא התאפשר להם לטוס לארה"ב בזמן להרשמה או לתחילת התוכנית/הקורס.
  • מועמדים לויזה בעלי בקשת עבודה מאושרת (ויזות H, L, P, O ).
  • ביקורים למטרות עסקיות בהם הזמן הוא גורם מכריע, אשר מקדמים אינטרסים עסקיים אמריקאיים, כמו עידוד ייצוא, השקעה זרה ישירה והשתתפות בירידי מסחר בארה"ב. 

כיצד להגיש בקשה לראיון חירום?

לאחר שקבעת תור לראיון באמצעות מערכת התורים, או באמצעות המוקד הטלפוני, יש לשלוח דוא"ל לשגרירות. בכל המקרים, יש לצרף מסמכים המעידים על מצב חירום בארה"ב לדוא"ל. על מנת למנוע עיכובים בטיפול בבקשתכם, יש לציין בפנייה אלינו את כל הפרטים הרלוונטיים. התשובה לפנייה תשלח תוך 1-2 ימי עסקים. אם הראיון נקבע באמצעות המוקד הטלפוני, אנא התקשרו למוקד שוב ובקשו מהנציג להגיש את הבקשה עבורכם. 

התראה בטחונית: 

להלן רשימת הפריטים שאסור/מותר להכניס לשגרירות:

אסור

  • תיקים
  • תיקי גב וארנקים גדולים
  • מזוודות
  • ציוד אלקטרוני, כולל טלפונים ניידים
  • נוזלים, תרסיסים, אבקות, מצתים, גפרורים וכדומה
  • כלי נשק מכל סוג

מותר

  • שקיות קטנות לנשיאת מסמכים
  • דרכון ומסמכים רלוונטים
  • ארנק קטן
  • עיתון/ספר (לא בגרסה אלקטרונית)
  • כלי כתיבה
  • מפתחות רכב, בית

הערה: שגרירות ארה"ב אינה מפעילה שירות שמירת חפצים. באפשרותכם להשתמש בשירותיהם של בתי עסק פרטיים בקרבת השגרירות. שגרירות ארה"ב אינה מקושרת לאף אחד מבתי העסק הללו ואינה אחראית לאיכות השירות המוענק בהם


 

   Digidam design

                           מנהל האתר: אלישמע אטיאס יועץ וסוכן נסיעות    מוגש חינם כשירות לציבור