המדריך המלא של שגרירות ארה"ב

לקבלת מענה אנושי התקשרו 052-2797006

המידע שלהלן נלקח מתוך האתר הרשמי של הקונסוליה האמרקאית.

עובד ממשרדנו עבר השתלמות והדרכה בשגרירות ארה"ב בת"א בנושא.

כל אזרח ישראלי בין הגלאים 14-80 שמעוניין להוציא ויזה לארה"ב נדרש להגיע לראיון בקונסוליה.

המטרה שלכם וגם שלנו שתגיעו מוכנים לראיון עם כל המסמכים הרלוונטים.

לשם כך השגרירות האמריקאית בנתה שני אתרי אינטרנט שבאמצעותם מבצעים שלוש פעולות:

1.מילוי טופס DS-160

2.קניית אגרה,באמצעות כרטיס אשראי מתאים.

3.תיאום ראיון בשגרירות ארה"ב.

עלות האגרה נכון להיום $160 וכוללת את משלוח הדרכון מהקונסוליה לביתכם.

להלן סדר הפעולות שצריך לעשות:

לוודא שיש לכם דרכון בתוקף לפחות ל 6 חודשים.

1.כניסה לאתר האינטרנט של הקונסוליה, ולמלא את טופס DS-160.

2.כניסה לאתר - המיועד לאזרח ישראלי - כדי לקנות את האגרה ובמהשכו ניתן גם לתאם ראיון.

3.להצטלם - בכל חנות צילום. לבקש שתי תמונות בגודל 5*5 ברקע בהיר..

4.איסוף מסמכים אישיים.

5.להגיע לשגרירות עם כל החומר בתאריך שנקבע.

להלן פירוט המסמכים שעליכם להביא לראיון.

מסמכי חובה שצריך להביא לשגרירות:
 
  1. דרכון בתוקף.לחצי שנה לפחות.
  2. אגרה משולמת דרך האתר  (נכון להיום כ- 640 ₪ ) .
  3. דף אישור הזמנה לראיון .
  4. טופס DS-160 זה הטופס החדש. 
  5. שתי תמונות בגודל 5X5 ברקע לבן . 
בהעדר אחד מהמסמכים הנ"ל,לא תורשו להיכנס לקונסוליה. 
 
מסמכים נוספים שצריך להביא לראיון:
 
רצוי להביא כל מסמך שמוכיח כי יש לכם מוטיבציה (קשרים חזקים)לחזור לישראל:
 
  1. אישור ממקום העבודה. 
  2. תלושי משכורת לשכירים  / אישור מרואה חשבון לעצמאים.
  3. אישור לימודים ממוסד השכלה בארץ.
  4. אישור מהבנק המעיד על יכולת כלכלית.תדפיס עו"ש או פירוט חסכונות וכדומה. 
  5. כל מסמך המאשר כי אתם בעלי רכוש ונכסים בארץ.כגון:בית,עסק,רכבים וכ"ו
  6. למי שיכול מכתב מבן משפחה בארה"ב שמזמין אתכם לביקור.
  7. לפנסיונרים:יש להביא מסמכים מביטוח לאומי / קצבת זקנה או מסמך המעיד על הכנסות.
  8. לצעירים: צו גיוס או כל מסמך המעיד על זימון לצבא או לשירות לאומי.
  9. לחיילים בשירות סדיר,או לקראת שיחרור:מסמך מהשלישות שמאשר את שירותכם בצ.ה.ל. 
 התהליך בשגרירות יכלול מסירת טביעות אצבע ויארך כשעתיים..
הזכאים לויזה יקבלו את דרכונם עם מדבקת הויזה, ותוך מספר ימים הדרכון יישלח אליכם באמצעות דואר ישראל.
 

לקבלת מענה אנושי התקשרו 052-2797006

בהצלחה לכולם.

 להלן דף מידע מתוך האתר הרשמי של הקונסוליה

  איך מתחילים בתהליך הבקשה לוויזה שלא למטרת הגירה
  • מועמד צריך את הפרטים הבאים לפני שהוא יכול לקבוע פגישה:
    • מספר דרכון בתוקף של כל מועמד.
    • הוכחה על תשלום אגרת ויזה עבור כל מועמד (ניתן לרכוש "אגרת ויזה" באתר הקונסוליה או בדואר ישראל).
    • הגשת בקשה אלקטרונית לוויזה שלא למטרת הגירה, מספר אישור (ברקוד) DS-160, עבור כל מועמד. (השלב הסופי לאחר מילוי טופס DS-160 הוא הדפסה של דף האישור עם הברקוד שמופיע על גבי המסך.)
    • ייתכן שיידרש מידע נוסף, לפי סוג הוויזה המבוקשת. למשל, יש לכלול גם:
      • מספר SEVIS מטופס I-20 עבור ויזת סטודנט (Fs ו-Ms) או טופס DS-2019 עבור ויזה של חילופי מבקרים (J) (הארגון המממן יזין את שם המועמד הראשי במערכת SEVIS וכן את השמות של כל בני המשפחה שמתכננים לנסוע עם המועמד הראשי כדי ליצור את מספר SEVIS הדרוש בטופס I-20 או בטופס DS-2019. כל בן משפחה צריך לקבל טופס DS-2019 בנפרד עם מספר SEVIS משלו.)
      • מספר הזמנה מטופס I-797 עבור כל הוויזות לעובדים זמניים (H, L, O, P, Q, R) (אנשים יחידים יכולים להגיש בקשה לוויזה של עובד זמני רק אחרי שעובדים אמריקאים הגישו הזמנה I-129 וה-USCIS אישר אותה. לאחר מכן ינפיק ה-USCIS טופס I-797 עם מספר קבלה של האישור. מספר הקבלה נדרש כדי לקבוע פגישה באמצעות שירות זה.)

טפסים לוויזה שלא למטרת הגירה

  • DS-160
    • טופס DS-160, בקשה אלקטרונית לוויזה שלא למטרת הגירה, הוא בקשה של ויזה שלא למטרת הגירה. טופס DS-160 נשלח למשרד החוץ באופן אלקטרוני דרך האינטרנט. פקידי הקונסוליה משתמשים בנתונים שהוכנסו בטופס DS-160 כדי לעבד את בקשת הוויזה, ויחד עם הראיון האישי, הם קובעים אם המועמד זכאי לקבל ויזה שלא למטרת הגירה. (השלב הסופי לאחר מילוי טופס DS-160 הוא הדפסה של דף האישור עם הברקוד שמופיע על גבי המסך.)
    • https://ceac.state.gov/genniv/
    • יש למלא את טופס הבקשה DS-160 באנגלית בלבד. יש לוודא שכל הנתונים בטופס נכונים.
    • זהירות!!! מועמדים שלא ממלאים את טופס DS-160 באנגלית, או שבוחרים מין לא נכון בטופס, יידרשו לערוך את הטופס או להגיש טופס חדש.
    • שאלות נפוצות לגבי טופס DS-160
    • האם אוכל לקבל עזרה במילוי טופס DS-160? אני לא יודע מה להכניס בשדה מסוים. אני לא מצליח להעלות תמונה שלי. אני לא מקבל הודעת אישור בדוא"ל. אני לא מצליח להדפיס את דף האישור.
    • אנו מספקים מספר שירותים נפרדים התומכים בתהליכי הוויזות, כולל מידע וקביעת פגישות. עם זאת, אין באפשרותנו לייעץ או לעזור לך במילוי טופס DS-160, שנמצא באתר של משרד החוץ האמריקאי (Department of State), מכיוון שאנו לא מפעילים את השירות הזה והוא אינו משולב במערכת שלנו. ניתן למצוא תשובות לשאלות נפוצות לגבי טופס DS-160 בכתובת:
      http://travel.state.gov/visa/forms/forms_4401.html.
 
דרישות לתמונות
בבואכם לראיון האישי, עליכם להצטייד בשתי תמונות זהות כמתואר להלן.
 
התמונות
  • חייבות להיות בדיוק 5 ס"מ x 5 ס"מ.
  • חייבות להיות על רקע לבן או בהיר.
  • חייבות להיות ברורות ו/או באיכות טובה.
  • חייבות להציג את כל חזית הפנים (כאשר שתי האוזניים גלויות).
  • חייבות להיות מצולמות לא יותר מ-6 חודשים לפני הגשת הבקשה.
  • יכולות להיות בשחור/לבן או בצבע.
כיסוי ראש מותר בתנאי שפניו של מגיש הבקשה חשופים לגמרי. ללא משקפי שמש
לקבלת מענה אנושי התקשרו 052-2797006

 
     

 


 

   Digidam design

                           מנהל האתר: אלישמע אטיאס יועץ וסוכן נסיעות    מוגש חינם כשירות לציבור